20 Kasım 2014 Perşembe

Sonbahar Renkleri



 Wearing Massimo Dutti dress, Charles&Keith clutch, Bambi shoes

Sonbahar gelince yazın cıvıl cıvıl pembeleriyle, sarılarıyla vedalaşıp hemen grilere, bejlere yöneliyoruz nedense. Evet yazın giydiğimiz canlı renklerin çoğu, kışa uygun olmayabilir ama her rengin, her mevsime uyan bir tonu vardır. Örneğin turuncunun  kiremit-tarçına bakan tonları tam sonbaharlık. Turkuaz yazın en sevdiğim renklerden, ama kış turkuazı ya da petrol rengi denen turkuazın koyu yeşilimsi tonu da kış için çok uygun. Özellikle bej ile kombinlendiğinde harika oluyor. Sarının neon ve pastel tonları yaza ne kadar yakışıyorsa, hardal tonu da sonbahara o kadar yakışıyor. Fıstık yeşillerini, su yeşilini yazın bol bol giydiyseniz, kışın da haki ya da koyu zümrüt yeşilini severek kullanabilirsiniz. Doğru renk kombinlerini yaparsanız, sonbahar kış gardroplarınızı da renklendirebilirsiniz. Bordo, kırmızı, saks mavisi, mor da kışın vazgeçilmezleri. Tamam kışın bazen baştan aşağı siyaha bürünebilirsiniz, ama gri ve camel parçaların arasına birkaç renkli parça eklemeyi unutmayın.

Fotoğraflara bakınca, renk sonbahar ama elbise yazlık diyorsunuzdur muhtemelen. İzmir bu günlerde o kadar sıcak ki, üzerime aslında deri ceket almıştım ama sıcak gelince çıkardım. İzmir'de yaşamak büyük şans :)

When the weather gets cold, most of us prefer black or beige clothes. Vivid colours like yellow, pink or orange may not look as good as they did when we were tanned. Yet every colour has a shade  for every season. For example, neon orange looks fab in summer, yet cinnamon looks better in autumn. Pastel or neon yellow are perfect shades for summer, whereas mustard is the best autumn colour. Turquoise is my favourite summer colour, in winter petroleum green is the best substitute for turquoise. In addition to them, red, burgundy, electric blue, emerald green and purple are other colours that you must wear in winter. You don't have to look colourless even it is winter, whay don't you add some colour to your grey or beige outfits?

By the way, you may think that my outfit is not for autumn but for summer. It is still very hot in İzmir (nearly 20 celcius degrees). I love this city :))

Hiç yorum yok: