2 Aralık 2013 Pazartesi

Geçen Hafta


İlk yılbaşımı hediyem geldi :) Babam 1 ay önceden hediyemi verdi, yani resimde görülen gold iPhone 5S. Bir haftadır yeni bebeğim hiç elimden düşmüyor. İtiraf ediyorum iPhone almamak için çok direndim, emektar Nokia'm ile vedalaşmam da zor oldu ama güzel şeylere çabuk alışılıyor, birbirimize çok alıştık pek bir mutluyuz:)

My father gave my new year gift so early. Yes, the gold iPhone 5S you see above. I love my new baby, we are really happy together :)


Daha önce tiyatroda izleyip çok beğendiğim Testosteron'un sinema versiyonunu izledim. Son derece eğlenceli bir komedi ama tiyatrodaki tadı alamadığımı da eklemeliyim.

I watched a Turkish movie which was really funny.



Geçen hafta ne yaptığımı okuyanlar son zamanlarda İtalyan mutfağına kafayı taktığımı hatırlar. Aslında son zamanlar yanlış bir ifade oldu, İtalyan mutfağı tüm zamanların favorisidir benim için (Türk mutfağından sonra :)) Bu hafta tam bir şımarma ve şımartılma haftasıydı benim için, cumartesi gecesi Ristorante Venedik'te rokfor soslu gnocchi ve beyaz şarapla kendimi şımarttım.

My followers who have read my "Last Week" post  know that Italian food is my last obsession. Saturday night I dined in an Italian restaurant. Gnocchi and wine were yummy.


Bu dünyada rakıdan daha güzel bir içki varsa, o da deniz kenarında, sevdiklerinle, arka fonda canlı fasıl varken yenilen deniz barbunu, ahtapot, kalamar ve taptaze mezelerin yanında içilen rakıdır.

There is no drink in the world better than raki, if you are in a small resataurant by the sea, there are fish, octopus and squid on the table and you are listening romantic songs.



Sınavlar bitince alkolün biraz dozu mu kaçtı sanki, bloguma 22.00'den sonra erişiminiz engellenebilir ama karadutlu mojito ve limoncelloya karşı koymak çok zordu :) Önümüzdeki hafta bol enginarlı bir detoks yapmalı :)

After midterm week, I consumed too much alcohol. But it was very difficult to say "no" to Mulberry mojito and limoncello. I think I need a detox day this week.



Alışverişkolik kaç haftadır çok usluydu ama bu hafta indirimler başlayınca alışveriş yapmadan duramadı :) Kendimi şımartma haftamdaydım demiştim değil mi, bu yumuşacık ceketten daha çok ne şımartabilir ki? Network'te geçen ay görüp çok beğendiğim bu ceketi %30 indirimde yakalayınca çok sevindim. Arka fonda da kolyelerimin küçük (!) bir kısmını görüyorsunuz :)

This week I pampered myself with this soft fur jacket. There was 30% discount, so I could not resist to buy it. And you see some of my necklaces above :)


Bu haftanın tarifi Ege mezesi. Bozcaada Sandal Restoran'da yiyip çok beğendiğim bu lezzeti annemle deneyelim dedik, yani tarif benden ama uygulama annemden. Yapımı çok basit, lezzetin sırrı Ege'den doğal ve lezzetli malzemelerde saklı. Kuru domates, İzmir tulum peyniri, kırılmış ceviz ve kırma yeşil zeytini karıştırıp zevkinize göre zeytinyağı, nar ekşisi ve kekik ekleyin. dünaynın en güzel mezesi bu olabilir, ayrıca Pazar kahvaltısı için de ideal. Çok basit ama tahmin edemeyeceğiniz kadar lezzetli, mutlaka deneyin sonra bana yorumlarınızı yazın olur mu?

Recipe of the weak: Mix dried tomotoes, wallnuts, green olive and cheese (I used a local Turkish cheese, you can choose whatever you want.) Pour some olive oil and add spices. It is a perfect friend for wine, you can also serve it for brunch.

Hiç yorum yok: